Könyvek

Kisgyermekkorom óta írok meséket, regényeket. Első önálló könyvem tizenkilenc éves koromban jelent meg, a Miskolci Egyetem kiadásában. A népszerűvé vált – és musicalként is megszületett – Mandralínia, a harcosok földje című ifjúsági kisregényem előtt négy önismereti regényem, mesekötetem látott napvilágot. 

HAMUBAN SÜLT POGÁCSA 

2021-ben, hosszabb hallgatás után, végre két új könyvvel jelentkeztem, amelyek lényegesen mások, mint a korábbiak.

Ajánló a könyvről:

Szabó Virág HAMUBAN SÜLT POGÁCSA – A tápláló figyelem művészete című izgalmas, élvezetes, érzelmekben gazdag műve szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak, önismereti utazóknak szól – pandémián innen és túl -, inspirációt és gyakorlati útmutatást adva a világ (de legalábbis saját világunk) tudatos átformálásához, a mese és a játék segítségével. A rendkívül lelkes első olvasói visszajelzések a második kiadást is életre hívták. A 245 oldalas könyv 4000 Ft-ért rendelhető (ebben a postaköltség benne van) – jelenleg várólistára lehet regisztrálni, az új kiadás előtt a viragmesebirodalma@gmail.com címen. Vélemények, interjúk, a könyvből részletek olvashatók Szabó Virág alkotói oldalán (facebook), illetve az Így játszunk mi facebook – csoportban.  Szabó Virág új könyve komoly segítség, támogatás, ébresztés és inspiráció a tudatos, élményteli gyermek-és önnevelés folyamatában. Hiánypótló könyve izgalmas, az életből vett inspiráló példákkal, érdekes magyarázatokkal, működő gyakorlatokkal és szívnyitó sztorikkal válaszol az alábbi kérdésekre:
– Milyen a valóban, minden érintett fél (szülő, nagyszülő, gyermek, pedagógus) számára önfeledt, teljességben megélt gyermekkor?
– Miként emelkedhetünk fel az egyébként szimpatikus pozitív figyelem gyakorlásán túl egy még magasabb, még támogatóbb minőségbe: a tápláló, gyógyító figyelem állapotába?
– Hogyan hat a szülői minta, milyen módokon támogathatjuk még inkább a családi, fájdalmas karma oldását?
– Mi az igazság a rendszeres kütyüzéssel kapcsolatban? Milyen hatással van ez gyermekünk agyműködésére, jövőjére? Ha beleestünk a kütyük állította csapdába, hogyan szabadulhatunk abból?
– Milyen módon táplál és gazdagít a mese, a szabad játék, a szabad mozgás a természetben? Mit, hogyan és miért meséljünk gyermekeinknek, mit, hogyan és miért játszunk velük? Hogyan segíthetjük őket hatékonyan a teljességet megélni képes, boldogságra is fogékony, tudatos életet választó felnőttlére úgy, hogy közben magunkat is erősítjük, támogatjuk általa?
– Mi is az érzelmi intelligencia valójában, és hogyan tudjuk előhívni magunkból? Az eddigi olvasói visszajelzések szerint a Hamuban sült pogácsa “életmentő”, “végtelenül inspiráló”, “a világ gyakorlati megváltásához erőt és módszert adó” “csodakönyv”. Szól mindazoknak, akik gyermekeik, unokáik, tanítványaik mellett mintaként és nevelőként vannak jelen, és azoknak, akik tudatosan önismereti utat járnak, és “belső gyermekük” felneveléséhez, az egészséges felnőtté váláshoz keresnek támogatást, iránytűt.

Információ: www.viragszabo.hu, viragmesebirodalma@gmail.com

 

DOBD FEL A NYARADAT! játékgyűjtemény

A másik idei kötet az előbbi könyv gyakorlati kiegészítése: DOBD FEL A NYARADAT! címmel érzelmi intelligencia-fejlesztő játékgyűjteményt alkotott Virág, közel 100 saját játék átadásával, minden korosztály számára. Új, bővített kiadását 2022 nyarára tervezzük.


MANDRALÍNIA – 2000 Ft-ért rendelhető (benne a postaköltség) a viragmesebirodalma@gmail.com címen.  
Egyszer volt, hol nem volt… olyan a történet, mint egy tündérmese. Inspiráció által született egy kisregény, Szabó Virág tollából, a címe MANDRALÍNIA, A HARCOSOK FÖLDJE. Nem sokkal később egy négygyermekes anyuka, Izsó Angelika egy könyvbemutatón megvette  a könyvet, elolvasta és beleszerelmesedett. Olyannyira, hogy megkereste a szerzőt: ő bizony musicalt álmodott belőle. A két alkotó – Angelika és Virág – Barta Ildikót kérte fel zeneszerzőnek, aki miután elolvasta a művet, egy este alatt világra hozta a Varázsdalt (meghallgatható ITT). Hihetetlen beavatási folyamaton ment keresztül a három alkotó, mire – egy nyár alatt – megszületett a musical.

A dalok a műből: 
KATTINTS!

Virág és Ildikó évekig  járta az országot  könyvbemutatóval egybekötött musicalesttel, sok városban könnyeket csalva a közönség szemébe a szívnyitó történettel és a rendkívüli szépségű dalokkal.  A budapesti Weöres Sándor Országos Drámafesztiválon a Don Bosco Gyermektársulat arany oklevelet nyert a Mandralínia című előadással, és több társulat, közösség alkotott koreográfiát a dalokra. Reméljük, hamarosan színházban is ráébredhet a nézőközönség a mű által megfogalmazott igazság fontosságára. Addig pedig olvasható a könyv és hallgathatók a dalok (CD-t is megjelentetett a csapat; a dalokat éneklik: Vágó Zsuzsi, Veréb Tamás, Tunyogi Bernadett, Vida Péter, Seres Ildikó, Dézsy Szabó Gábor).
Információ a CD-ről: ildibarta@gmail.com
A történet kicsiket és nagyokat egyaránt (meg)érint: a tizenkét és fél éves Sugár Anna súlyos önbizalomhiánnyal küzd. Amikor (látszólag) elveszíti egyetlen támaszát, imádott nagypapáját, nem marad más hátra, mint szembenézni félelmeivel és megtalálni saját erejét. Mandralíniában.

Jótékonysági estek: 
VIDEÓ 1.
VIDEÓ 2.

Évek óta adományozunk MANDRALÍNIA könyveket olyan intézményeknek, ahol a gyermekek kiemelten segíthetők, támogathatók a mesélés mágiája által – hiszen a történet gyógyító erővel bír, ezt több száz visszajelzés bizonyította már (és azt is, hogy nem csak gyermekek számára gyógyító a hatása).